Vybíráte si dámské boty na letní dovolenou? Poradíme vám, které si vzít

Chystáte se letos k moři? V tom případě si nezapomeňte přibalit všechny důležité věci, a to kvalitní obuv nevyjímaje. Dopředu si nachystejte všechny dámské boty, které budete u moře potřebovat. Pokud je ještě nemáte, nastal ten nejvyšší čas, abyste si je dokoupila. Který typ dámské obuvi by vám tedy na letní dovolené neměl rozhodně chybět?

Zamyslete se na tím, jaké aktivity budete u moře vykonávat

V prvé řadě byste měla počítat s tím, že na letní dovolené nevystačíte pouze s jedním párem dámské obuvi. Proto si nejprve promítněte v hlavě, jakým aktivitám se budete u moře přednostně věnovat. Budete fungovat jenom na pláži, anebo budete dělat delší procházky po okolí, nebo dokonce sportovat?

Ideální dámská obuv na pláž? Sandály a nazouváky

Pokud jedete k moři, je přirozené, že většinu času strávíte na pláži. Ve vašem cestovním zavazadle proto nesmí jednoznačně chybět kožené sandály s rovnou podrážkou a dámské nazouváky. Přibalit si můžete také praktické žabky. V případě, že budete na oblázkové pláži, anebo víte, že jsou v moři mořští ježci, vezměte si s sebou také dámské boty do vody.

damske_nazouvaky_kozene_bile

Dámské kožené sandály a nazouváky přitom nejsou vhodné jenom na pláž, využijete je také při denních i večerních procházkách podél pobřeží. Díky své praktičnosti a multifunkčnímu využití vám v zavazadle ušetří spoustu místa.

Dámská obuv na cestování a na sport

Cestujete na svou vysněnou dovolenou autem, autobusem nebo letadlem? V tom případě počítejte s tím, že dámská otevřená obuv vám na cestu rozhodně nestačí. Raději se obujte do uzavřených dámských bot, které vás při delších cestách zvlášť v chladnějším počasí zahřejí a dodají vám pocit pohodlí.

Ještě než se vydáte na cestu, vklouzněte do dámských kožených balerínek, polobotek nebo ještě lépe tenisek. Právě dámské tenisky následně krom cestování využijete během letní dovolené i k nejrůznějším sportovním aktivitám. A to především k několikakilometrovým výšlapům po okolí nebo k běhání podél mořského pobřeží.

letni_otevrene_lodicky

Bujarý noční život: Jaké boty vám nesmí chybět v tomto případě?

Když jedete na dovolenou k moři, určitě se krom slané vody, pláže a slunce těšíte i na pestrý noční život. I na něj byste se měla náležitě vybavit vhodnou dámskou obuví. Do zavazadla si určitě přibalte stylové dámské lodičky, balerínky na klínku nebo sandály na podpatku. V kombinaci s lehkými letními šaty budete vypadat naprosto skvěle.

Foto: Pixabay.com, Kozeneboticky.cz