Dámské plesové boty: Jak vybrat ty správné, ve kterých protančíte celou noc?

Plesová sezona je v plném proudu. Pokud se na ples teprve chystáte, jistě pečlivě vybíráte nejen nádherné šaty, ale také vhodnou dámskou obuv, která vám skvěle padne a bude vaším nohám náramně slušet. Právě výběru dámské plesové obuvi byste měla věnovat velkou pozornost, neboť právě dobře zvolené lodičky, sandály na podpatku či balerínky tvoří podstatnou část vašeho plesového outfitu. Podle kterých kritérií byste si tedy měla pořídit obuv na ples?

Boty a šaty k sobě musí barevně i stylově ladit

Nejprve si vyberte šaty, až poté nakupujte boty. Nikdy to nedělejte obráceně. Zvolená obuv totiž musí k vaší plesové róbě perfektně sedět. A to nejen barevně, ale také stylově. Konečný dojem vašeho plesového outfitu můžete upravit rovněž dobře zvolenými šperky a kabelkou.

Nic ale nezkazíte tím, když si vyberete plesovou obuv v neutrálních barvách i stylu. Stálicí jsou černé lodičky na vysokém podpatku. Velmi oblíbený je také nude odstín lodiček.

lodičky3

Dejte si záležet na druhu plesové obuvi

Etiketa velí, že tou nejvhodnější obuví na plese jsou uzavřené lodičky na vysokém podpatku. Tento podpatek má být štíhlý, elegantní a přiměřeně vysoký. Etiketu se snažte striktně dodržovat spíš v případě luxusnějších plesů. Co se týče plesů lokálních, jako třeba městských, hasičských či sportovních, máte při výběru vhodné dámské obuvi mnohem volnější ruku.

Na tyto plesy může klidně vyrazit v lodičkách na vysokém podpatku, které mají otevřenou špičku nebo mají volnou patu. Vzít si můžete také sandálky na vysokém podpatku, nebo případně baleríny.

sandálky

Zvolte vhodný materiál

Také na materiálu, ze kterého je dámská plesová obuv vyrobená, velmi záleží. Vhodným materiálem je lakovaná kůže, ale také satén nebo luxusní semiš. Na dámské plesové obuvi nádherně vyniknou také třpytky či krajka.

Každopádně, myslete na to, že na jednoduchosti záleží. A v případě výběru vhodné obuvi na ples to platí dvojnásob. Zvolte si tak lodičky, sandálky či balerínky, které díky materiálu, barvě i stylu vynikají jednoduchostí, ale zároveň jsou elegantní až nadčasové.

lodičky4

Pohodlnost nade vše

Ať už si na ples vyberete lodičky, sandálky, nebo balerínky, k tomu, abyste v nich mohla protančit celou noc, vám musí dobře sednout, nesmí vás nikde tlačit a musí vám být zkrátka velmi pohodlné. Ještě než se v této obuvi vydáte na ples, dobře si ji prošlápněte. Vyhnete se tak nepříjemných puchýřům.

Do kabelky nebo psaníčka si navíc raději přibalte několik průhledných náplastí, kterými si můžete během plesání přelepit počínající puchýřky nebo oděrky. V tom, abyste ve vybraných plesových botách mohla protančit celou noc, vám pomohou také ochranné gelové polštářky do obuvi, které vám zajistí pocit pohodlí.