Jak nosit dámské kozačky? V prvé řadě se je naučte správně kombinovat

Ať už si vezmete polokozačky, nízké kozačky nebo kozačky pod kolena, jde o dámské boty, které by neměly chybět ve vaší podzimní a zimní výbavě. Ne každá žena však umí kozačky správně nosit. Poradíme vám, který model si vybrat, aby vás během nízkých venkovních teplot nejen zahřál, ale abyste v něm byla také šik.

Černé kožené kozačky: Klasika, která nezklame

Klasickým modelem, který nijak nepodléhá módní trendům, ale přesto v něm budete stále šik, jsou černé kožené kozačky. A to ať už jde o dámské kozačky nízké nebo model s délkou pod kolena či nad kolena. Tato dámská podzimní a zimní obuv je klasika, která patří k těm nejelegantnějším a zároveň nejuniverzálnějším modelům.

 kozačky1

Nebojte se barevně odvázat

Kozačky jsou právě jednou z nejoblíbenějších modelů obuvi, které si ženy rok co rok nakupují na nadcházející podzimní a zimní sezonu. Jestliže se poohlížíte po nových dámských kozačkách či polokozačkách i vy, nemusíte sáhnout pouze po černé barvě. Trendy jsou také modely v barvách hnědé, šedé, tmavě modré či bordó. Co je ale nejpodstatnější: Správně zvolený model dámských kozaček a polokozaček by na vás měl vyniknout, podtrhnout vaši krásu a zároveň vám prodloužit postavu. 

kozačky2 

5 pravidel, jak nosit dámské kozačky

1. Dámské kozačky, které jsou vysoce ženskou obuví, kombinujte se slim kalhotami, jeggínami, legínami nebo úzkými kalhotami se zkrácenou délkou. Vyhněte se kalhotám se širšími nohavicemi, které v kombinaci s dámskými kozačkami vypadají nevzhledně.

2. Kalhoty vždy kompletně zastrčte do kozaček, tato část oblečení se nesmí příliš krabatit.

3. Krása kozaček nádherně vynikne, když si k nim vezmete šaty či sukni po kolena v kombinaci se silonovými punčocháči nebo slabými dámskými punčocháči se vzorem.

4. Ať už budete kombinovat dámské kozačky či polokozačky s kalhotami, sukní nebo šaty, vsaďte mezi nimi na kontrast barev. Jedině tak dámské kozačky opravdu vyniknou.

5. Slaďte barvu svých kozaček se svou kabelkou nebo případně kabátem, sakem či bundou.

Dámské kozačky a kalhoty: Nechte obuv vidět

Dámské kozačky by neměly být pouze elegantní a krásné, ale také pohodlné. Zamyslete se, kde všude budete tuto dámskou podzimní a zimní obuv nosit. S ohledem na tuto skutečnost se rozhodněte pro dámské kozačky s rovnou podrážkou nebo na vyšším či nižším (úzkém či širokém) podpatku.

kozačky3 

Na co si dát při nošení kozaček pozor

Dámské kozačky by vám měly nejen přes chodidlo, ale i lýtko sedět tak akorát. Nesmí být ani příliš upnuté, v důsledku čehož by se nevzhledně zařezávaly, ani příliš volné. Při výběru nových dámských kozaček si proto na noze vyzkoušejte hned několik modelů a vyberte si právě tu obuv, která vám sedne jako ulitá.