Jak si vybrat pohodlné letní boty pro každodenní nošení? Vsaďte na tuto dámskou otevřenou obuv

Poohlížíte se po stylové a zároveň praktické dámské obuvi, ve které budete moci chodit každý den i během parného léta? Boty určené pro každodenní nošení v letních měsících mají svá vlastní specifika. Při jejich výběru byste se měla držet několika zásad, které vám zajistí, že nové dámské boty si nebudete moci vynachválit.

1. Volte velmi vzdušnou dámskou obuv

Jaká dámská obuv se nejvíce hodí na léto? Jednoznačně kožené sandálky nebo nazouváky. Pro každodenní nošení během horkých letních dnů využijete boty, které jsou nejen vzdušné, ale ještě lépe otevřené.

sandálky1 

2. Zapomeňte na podpatky: Upřednostněte klínek nebo rovnou podrážku

Zdraví vašeho chodidla vám samo řekne, že dámské boty na podpatku nejsou pro každodenní nošení tou nejlepší volbou. Takové sandály na podpatku nebo lodičky si v létě berte pouze příležitostně. Naopak dejte zelenou koženým nazouvákům a sandálkům s rovnou podrážkou či na klínku.

V této dámské obuvi se vám bude velmi pohodlně cestovat do práce, chodit po městě a také dovolenkovat u moře. I když v nich denně nachodíte kilometry, vaše chodidla nebudou večer z této obuvi rozhodně unavená.

Tip: Poohlížíte se po stylové a zároveň praktické letní obuvi, se kterou byste mohla řídit také auto? Tím pravým jsou pro vás pevné sandálky s rovnou podrážkou.

nazouváky černé 

3. Zamyslete se nad kvalitou stélky

Aby se vám dámské boty pohodlně nosily každý den, je velmi důležité, abyste znala vlastnosti jejich stélky. Stélka otevřené dámské letní obuvi by měla být změkčená, vyrobená z kvalitního materiálu (ideálně kůže) a navíc by měla podporovat přirozený tvar klenby vašeho chodidla. Právě z toho důvodu nejsou pro každodenní nošení během léta vhodné gumové žabky nebo plastové nazouváky.

 hnědé sandálky

4. Sáhněte po univerzální barvě dámské obuvi

Černou, šedou, tmavě modrou nebo hnědou. Právě takovou barvu by měla mít dámská obuv, kterou budete během léta nosit na svých nohou každý den. Proč je to důležité? Výše uvedené barvy jsou velmi univerzální. S dámskými botami v tomto barevném provedení tak můžete bez problémů zkombinovat takřka všechno své oblečení.