Naučte se nosit tenisky k sukním i šatům

 

Obuvní průmysl na nás neustále chrlí nové trendy, s kterými je občas těžké udržet dostatečně rychlé tempo. Jedny botky se však na výsluní hřejí už od roku 1945! Kterépak to jsou? No, přece tenisky!

Podle Wikipedie byly první tenisky vyrobeny už v roce 1860 v Anglii a zhruba v téže době i v USA. Největší popularity však dosáhly až po skončení druhé světové války. Tehdy se v USA začaly vyrábět první sportovní boty s gumovou podrážkou a neplátěným svrškem.

Tenisky jako životní styl

V dnešním světě jsou tenisky natolik rozšířeny, že si život bez nich dokážeme jen těžko představit. Obouvají je totiž všichni – děti, dospělí i senioři! A i když byly původně vyrobeny ryze k sportovním účelům, dnes si je můžete vzít k džínům, ale i šatům nebo sukním!

 

Jak nosit tenisky k sukním či šatům

Ještě pár let zpátky bylo absolutně nemyslitelné, abyste mohly dát dohromady šaty/sukni s teniskami. Móda jde ale rychle vpřed a právě tato kombinace se drží na poli TOP trendů již několik let. Bohužel mnoho dívek a žen má stále problém tenisky k ryze ženskému oblečení nosit, což je ale velká škoda. Pohodlí spojené s teniskami a ženskost, kterou každé z vás sukně dodá, je totiž vynikající příležitostí, jak spojit příjemné s užitečným.

Tenisky a sukně

Ať už zvolíte sukni džínovou, bavlněnou, plisovanou, mini či maxi, můžete ji bez problému nakombinovat k vhodně zvoleným teniskám. Maximálně bychom nedoporučovali dávat tenisky k pouzdrové kostýmkové sukni.

Pokud je to možné, vycházejte z motivu tenisek, který se snažte v rámci celého outfitu někde duplikovat. Díky tomu bude celkový look působit kompaktně a příjemně.

 

Tenisky a šaty

Šaty a tenisky jdou letos hezky ruku v ruce. Tvar tenisek k šatům vybírejte podobně jako k sukním. Obléknete-li si například bavlněné šaty na tělo, obujte spíše elegantní tvar tenisek, úzké a nízké. Pokud zvolíte oversize či maxi šaty, nebojte vybrat mohutnější tenisky, třeba s vyvýšenou platformou.

 

Tomuto se raději vyvarujte

Nedoporučujeme nosit vysoké tenisky k sukním nebo šatům, které končí ve výšce mezi kolenem a lýtkem. V takovém případě dojde k optickému zkrácení noh a rozšíření lýtek. Máte-li doma vysoké tenisky, vynoste je k mini či maxi sukním/šatům.

Dávejte si pozor na přemíru vzorů. V případě, že si vyberete výrazné šaty s divokým motivem, dejte přednost jednobarevným teniskám – předejdete tak zbytečnému chaosu.

Nenechte vykukovat ponožky. U kotníkových tenisek tento problém asi řešit nebudete, ale u nízkých určitě ano. Věnujte proto tomuto detailu svou pozornost, nakupte si v obchodě speciálně tvarované ponožky pro danou obuv, nebo jděte bez nich.

Jaký typ tenisek by vám letos neměl chybět?

- Tenisky na platformě

- Metalové barvy

- Pastelové tóny

- Tenisky se zvířecími a přírodními motivy

- Klasické bílé tenisky, které zároveň patří mezi HOT trendy pro rok 2021