Dámské zateplené boty: Které vybrat, aby vám nebyla zima?

Podzim se již chýlí ke svému konci a zanedlouho opět přivítáme mrazivé zimní měsíce, které nám přinesou sněhovou pokrývku. Už nyní byste se měla proto poohlédnout po kvalitních dámských zateplených botách. Tato obuv zaručí, že vám nebude na nohy zima, ani když bude teploměr ukazovat deset stupňů pod nulou.

Tipy na kvalitní dámské zateplené boty

Dámská obuv, kterou budete nosit v průběhu zimních měsíců, by neměla být pouze krásná na pohled. Musí být navíc dostatečně pohodlná, zateplená a rovněž nepromokavá. Jedině tak zabráníte zbytečnému promočení a prochladnutí svých nohou.

Jelikož během zimy bývá častou příčinou nachlazení právě špatně zvolená obuv, poohlédněte se už nyní po dámských zateplených botách, které vás zahřejí za všech okolností. Abyste měla výběr mnohem jednodušší, přinášíme vám tipy na zateplené boty, které vynikají elegantním designem i celkovou funkčností.

zateplené boty2

1. Vyberte si zimní zateplené boty z přírodních materiálů

Ať už zvolíte zateplené kozačky, zateplené polokozačky, nebo zateplené kotníčkové boty, myslete na jedno. Pořiďte si takovou hřejivou obuv, která není vyrobena z umělého materiálu. Dejte raději přednost kvalitní kůži, díky tomu bude moci vaše chodidlo v zateplené obuvi stále volně dýchat. V důsledku toho se vaše chodidla nebudou ani nadměrně potit. Nemusíte se tak bát vzniku nepříjemných mykóz ani toho, že by vaše nové boty zapáchaly.

2. Dejte přednost dámské obuvi zateplené kožíškem

Pořiďte si takové boty, které jsou ve své vnitřní části zateplené jemným kožíškem z přírodního materiálu. Díky příjemně zateplené výstelce tak získáte ideální obuv, kterou využijete každý den ve sněhu i mrazu.

zateplené boty1

3. Sáhněte po zateplené obuvi s hrubou podešví

Aby vás venku nezábly nohy ani při těch nejnižších teplotách, noste dámskou zateplenou obuv, která má hrubší podrážku. Dámská rovná obuv s hrubou podešví je vhodná do mrazivého a zasněženého terénu. Pokud si chcete v zimě vyrazit například na procházku do města, můžete rovněž zvolit kozačky či polokozačky na podpatku a s hrubší podrážkou.

Minimální tloušťka podrážky: 1,5 centimetru

Když tedy budete vybírat novou dámskou zimní obuv, myslete na to, že pro vás není důležitá pouze zateplená výstelka. Pozorně si rovněž prohlédněte také podrážku bot. Aby vybraná dámská zimní obuv vaše chodidlo dokonale izolovala od podloží, musí být silné minimálně 1,5 centimetru. Jedině tak vám na vaše chodidla nebude zima ani během těch nejmrazivějších měsíců.

Foto: Kozeneboticky.cz, Pexels.com