Jak vybrat nejkrásnější svatební boty pro nevěstu? Nesázejte pouze na bílé svatební lodičky

Nadcházející období je tradičně ve znamení svateb. Aby se nevěsta cítila ve svůj den D opravdu výjimečně, rozmýšlí dopředu nejen nad svým svatebním účesem a make-upem. Dává si velmi záležet na správném výběru svatebních šatů, šperků a rovněž obuvi. Dámské svatební boty podtrhují nejen výsledný dojem, musí být také obzvlášť pohodlné. Dejte si na něm proto obzvlášť záležet. Jakými kritérii byste se tedy měli řídit při výběru svatební obuvi pro nevěstu?

Bílé svatební lodičky: Klasika která nezevšední

Klasickou dámskou svatební obuví, která je naprostou trefou do černého pro všechny nevěsty, jsou bílé svatební lodičky na vysokém štíhlém podpatku. Pokud se tradičně coby nevěsta oblečete do bílých svatebních šatů, bílé svatební lodičky na podpatku jsou pro vás tou nejlepší volbou.

bile-svatebni-lodicky-kozene

Při výběru svatební obuvi se nebojte jít proti proudu

Dle etikety byste si měla ve svůj den D obout čistě bílé lodičky na podpatku. Při výběru své svatební obuvi se však řiďte zejména svými pocity a nebojte se jít proti proudu. V každém případě je nejdůležitější:

  • aby vám vaše svatební boty velikostně seděly,
  • abyste se v nich cítila pohodlně a nikde vás nedřely
  • a aby barevně seděly k vašim svatebním šatům a doplňkům.

damsko-kozene-sandalky-na-podpatku 

Ostatní je při výběru té nejkrásnější kožené svatební obuvi jenom na vás. Nemusíte se obout pouze do čistě bílé svatební obuvi. Vsadit můžete i na krémovou, béžovou nebo starorůžovou. Pokud nechcete klasické lodičky, ve váš svatební den vám budou slušet také:

  • svatební lodičky s otevřenou špičkou,
  • svatební lodičky na platformě,
  • krajkované svatební lodičky,
  • svatební sandálky na podpatku,
  • nebo také svatební balerínky bez podpatku.

 

Svatební boty bez podpatku? V hlavní roli pohodlí a výška ženicha

Svatební boty pro nevěstu. Jak už jsme napsali, to nejsou pouze elegantní lodičky na štíhlém a vysokém podpatku. V dnešní době jdou často zvyklosti stranou a nevěsty si na svůj den D vybírají svatební boty bez podpatku. Dávají přednost zejména jednobarevným balerínkám nebo sandálům.

Důvodem jejich rozhodnutí bývá nejčastěji pohodlí. Někdy ovšem nemají jinou možnost výběru, protože nechtějí být na svatbě vyšší nežli ženich. Kožené baleríny a sandálky bez podpatku tak vždy elegantně schovají pod dlouhou sukni svatebních šatů.

bile-kozene-svatebni-balerinky

Svatební boty na klínku: Zvolte kompromis mezi vysokými podpatky a pohodlím

Nevěsta má svatební boty na svých nohách takřka celý den. Pokud víte, že svůj svatební den na vysokých podpatcích nezvládnete, ale nechcete se obout ani do nízké svatební obuvi bez podpatků, zvolte kompromis. Tím jsou svatební boty na klínku. Po celý váš den D vám zajistí pohodlí. Navíc vás podobně jako podpatky opticky zeštíhlí a prodlouží vám nohy.

Foto: Pixabay.com, Kozeneboticky.cz