Otevřené dámské boty: Do horkých měsíců se vybavte sandály, vzdušnými balerínami či stylovými nazouváky

Nebude to trvat dlouho a po vlahých jarních dnech nás přivítá vlna horkých měsíců. Už jste si s předstihem nakoupila nové dámské šaty a také plavky? Nezapomeňte ani na otevřenou dámskou obuv, která vám bude nejen slušet, ale v níž se vám noha nezpotí ani během největších veder. Vsaďte především na dámské kožené sandálky, vzdušné baleríny či lodičky, ale také nazouváky.

Otevřené dámské boty: Každý typ obuvi se hodí k jinému outfitu

Většina z nás se nemůže dočkat toho, až si oblékne šortky, sukni nebo pěkné letní šaty a v tomto lehkém oblečení vyrazí do ulic. Jestliže jste se už předzásobila novým letním oblečením, vyberte si k němu také odpovídající dámské otevřené boty. Ke každému stylu se hodí jiný typ dámské obuvi. Poradíme vám proto, s kterým outfitem otevřené dámské boty kombinovat a jak je nosit.

Dámské kožené sandály: Ke kraťasům i k šatům

Dámské kožené sandály jsou velmi variabilní dámskou obuví. Můžete je nosit prakticky ke všem svým letním outfitům, a to s ohledem na výšku jejich podpatku. Velmi pohodlné na nošení jsou dámské sandály s rovnou podrážkou nebo na klínku, s nimiž můžete i během parných letních měsíců nachodit dlouhé kilometry. A to nejen po městě, ale i přírodou.

damske_sandaly

Tento typ dámských bot můžete zkombinovat jak se sportovnějším, tak s elegantnějším stylem. Dámské kožené sandály s rovnou podrážkou či na klínku se hodí:

  • ke kalhotám
  • k šortkám a kraťasům
  • k overalům
  • k delším i kratším sukním
  • k dlouhým i krátkým letním vzdušným šatům

 

Podpatek a otevřená obuv: To pravé pro elegantnější styl i na letní party

Velmi oblíbenou dámskou letní obuví jsou také dámské kožené sandály na podpatku nebo dámské kožené lodičky s otevřenou špičkou či otevřenými boky. Do této obuvi vklouzněte, pokud milujete elegantnější styl, nebo pokud vám to nařizuje váš pracovní dress code.

Tato otevřená dámská obuv vynikne v kombinaci s letními (dlouhými či krátkými) šaty, sukněmi, dámskými kalhotovými kostýmy či dámskými overaly s dlouhými nohavicemi. Dámské kožené sandály na podpatku i dámské lodičky s otevřenou špičkou mají během parných letních měsíců také další využití: Jsou ideální dámskou obuví na nekonečnou letní party.

damske_nazouvaky

Stylové nazouváky: Rozhodně nejde o obuv „na doma“

Doba, kdy byly dámské nazouváky považovány za obuv na domácí nošení, je dávno pasé. Se stylovými koženými nazouváky, které se velmi pohodlně nosí, můžete s hrdostí v létě vyrazit do města na nákupy, ale i do práce.

Tento typ dámské obuvi je velmi slušivý, můžete jej směle zkombinovat s jakýmkoliv svým letním outfitem. S dámskými nazouváky nejlépe vyniknou šortky a kraťasy, ale také kratší sukně a overaly.

Foto: Pixabay.com, Kozeneboticky.cz