Otevřené lodičky a sandály na podpatku: Ideální letní obuv do kanceláře

 

Dámská obuv do kanceláře se bez ohledu na roční období a teplotu vzduchu řídí přísným dress codem. Jak je tomu v létě? Ideální letní obuví do kanceláře jsou především otevřené kožené lodičky a sandály na podpatku. Velkého přešlapu se naopak dopustíte, když si obujete kožené tenisky či sportovní verzi kožených sandálů s rovnou podrážkou. Jaká pravidla má tedy letní obutí do kanceláře?

Pravidla výběru letní obuvi do kanceláře

Když vybíráte letní boty do kanceláře, neměla byste bezmyšlenkovitě sáhnout po jakémkoliv kousku. Výběr dámské obuvi, kterou budete mít po celý den na nohách ve svém zaměstnání, byste měla podřídit několika základním pravidlům. Která to jsou?

1. Vybírejte dámskou obuv, která odpovídá dress codu vašeho zaměstnavatele.

2. Zvolte boty, které jsou elegantní.

3. Letní boty do kanceláře musí být také vzdušné.

4. Jelikož budete mít boty při práci v kanceláři na nohou celou pracovní dobu, poohlédněte se po dámské obuvi, která je pohodlná.

sandály na podpatku modré

 

Otevřené lodičky a sandály na podpatku: Ty správné letní boty do kanceláře

Jestli si potrpíte na pohodlnou obuv, ale zároveň potřebujete v létě do kanceláře něco elegantního a vzdušného, tou nejlepší volbou jsou pro vás kožené sandály na podpatku. Výška jejich podpatku by se s ohledem na předepsaný dress code měla pohybovat kolem 5 až 6 centimetrů, maximálně však 8 centimetrů. Proč si vybrat sandály na podpatku vyrobené z kůže? Tento přírodní materiál je totiž velmi poddajný a zajistí vám celodenní pohodlí.

Kromě elegantních sandálů na podpatku sáhněte rovněž po otevřených kožených lodičkách. Tuto dámskou obuv, kterou lze bez obav nosit do kanceláře během letních měsíců, můžete stejně jako sandálky sladit s jakýmkoliv elegantním outfitem. Jaký typ dámských lodiček vám konkrétně doporučujeme do vašeho zaměstnání? Krokem vedle rozhodně nejsou lodičky s otevřenou špičkou, otevřenou patou nebo s otevřenými bočními stranami a páskem přes nárt.

otevřené lodičky s páskem přes nárt

Která letní obuv do kanceláře naopak nepatří

I když v letních měsících sahají teploty k tropickým hodnotám, existuje dámská obuv, která do kanceláře rozhodně nepatří. Vyhněte se gumovým žabkám a nazouvákům. Velkým přešlapem jsou také dámské tenisky nebo sportovní sandály s rovnou podrážkou.

Foto: Unsplash.com, Kozeneboticky.cz