Kožené dámské kotníkové boty: Jak o ně pečovat?

Dámské kotníkové boty z kůže musí v průběhu podzimních a zimních měsíců čelit nejrůznějším rozmarům počasí. Aby tato obuv byla stále krásná, musíte jí dát takovou péči, jakou věnujete i pokožce svého těla. Jak tedy o kožené dámské kotníkové boty pečovat?

Kvalitní dámské kožené boty: Investice na několik let

Dámské kožené kotníkové boty jsou investicí, která se vám zúročí nikoliv v průběhu měsíců, ale spíš v průběhu několika let. Abyste v jednom kousku kožených dámských kotníkových bot mohla odchodit několik podzimních sezon po sobě, musíte o ně od samého začátku příkladně pečovat. Díky starostlivosti, kterou této stylové dámské obuvi věnujete, vám vydrží co nejdéle.

kotníková obuv1

Proč se o kožené dámské kotníkové boty starat? Prodloužíte jejich krásu

Dámské kožené kotníkové boty jsou vyrobeny z kvalitního materiálu. Pouze tato jejich vlastnost však nestačí k tomu, aby vám dobře sloužily a aby také krásně vypadaly. Jelikož je kůže neboli useň poměrně citlivým materiálem, zaslouží si také tu nejvyšší péči.

Abyste mohla dámské kotníkové boty z kůže nosit několik podzimních sezon po sobě, musíte je správně čistit, krémovat a impregnovat. Když zanedbáte starostlivost o tuto oblíbenou dámskou obuv, začnou se vysušovat, budou se lámat nebo praskat, budou ztrácet původní tvar a barvu a také dojde k omezení jejich prodyšnosti.

kotníčkové boty1

Základy péče o dámské kotníkové boty z hladké kůže

Dámské kotníkové boty, které v průběhu podzimních měsíců nosí snad každá žena, se vyrábějí zejména z hladké kůže, a to ve variantě mat či lesk. Jakým způsobem byste se měli o dámské kotníkové boty z hladké kůže starat?

1. Dámské kožené kotníkové boty nejprve zbavte všech nečistot, a to pomocí kartáčku nebo vlhkého měkkého hadříku. Poté tuto obuv vysušte. Důležité je, abyste své dámské kotníčkové boty dokonale očistili od prachu, vlhkosti, bláta i starých nánosů přípravků k údržbě obuvi.

2. Abyste oživili barvu kožených kotníkových bot, použijte emulzi či krém na hladkou kůži. Tyto přípravky mohou být bezbarvé či v barvě obuvi.

3. Posledním důležitým krokem, kterým zamezíte pronikání vlhkosti dovnitř boty, je impregnace. Doporučujeme použít impregnační sprej.

Foto: Kozeneboticky.cz, Unsplash.com