Dámská obuv do kanceláře: Když jde dress code ruku v ruce s pohodlností

Pro prostředí kanceláří je tolik typický rozléhající se klapot dámských podpatků. Právě dámská obuv se v prostředí těchto pracovišť řídí přísným dress codem. Pokud u vás v kanceláři nejsou přípustné pantofle, jakou obuv byste si měla zvolit, abyste v ní působila elegantně a zároveň pro vás byla pohodlná na nošení?

Dámské lodičky: Klasická kancelářská obuv

Typickou kancelářskou dámskou obuví jsou jednoznačně lodičky. Ať už na vysokém či nízkém podpatku nebo na klínku. Lodičky by přitom neměly pouze na vašich nohách skvěle vypadat, měla byste se v nich průběhu dne především dobře cítit.

Abyste celý den v lodičkách netrpěla, dejte si pozor na výšku jejich podpatku. Na celodenní nošení do kanceláře se rozhodně nehodí lodičky s 10centimetrovým podpatkem. Ideální výška podpatku by se měla pohybovat kolem 5 až 6 centimetrů (maximálně však do 8 centimetrů). Velmi důležitý je také materiál lodiček. Místo syntetiky volte kůži, která je tvárnější a poddajnější a která vám umožní celodenní pohodlí.

lodičky1

Mokasíny a baleríny: Velmi pohodlné a zároveň stylové

Pokud nechcete nebo nemusíte v kanceláři chodit v dámské obuvi na vysokých podpatcích, skvělou kancelářskou alternativou pro vás jsou mokasíny či baleríny. Tato obuv v sobě snoubí eleganci i pohodlnost. Jejich rovná podrážka nebo mírný klínek vám zaručí, že v nich bez jakýchkoliv problémů strávíte celý pracovní den.

Do kanceláře jsou přitom vhodnější zvlášť mokasíny či baleríny s užší špičkou. Díky jejich modernímu zpracování můžete tuto tradiční obuv sladit s jakýmkoli stylovým outfitem. Vsaďte přitom na zajímavé detaily i kvalitní materiál (kůži), který dodá vaší kancelářské obuvi dlouhou životnost.

mokasíny

Zvolte kompromis

Není ovšem od věci, když budete mít na pracovišti více druhů dámské obuvi, kterou můžete dle libosti a hlavně dle potřeby prostřídat. Například z lodiček na vysokém podpatku se můžete čas od času přezout do mnohem pohodlnějších balerínek.

polokozačky

Obutí do kanceláře dle ročního období

Lodičky, baleríny a mokasíny jsou klasickou dámskou kancelářskou obuví. Během zimy ovšem nic nezkazíte tím, když si do práce vezmete také úzké kozačky nebo jednoduché polokozačky. V tomto případě se vyhněte příliš mohutným botám, důležitý je pro vás v tomto případě elegance a minimalismus v barvách a stylu. Polokozačky či kozačky by měly být černé, hnědé nebo šedé, se špičatou či kulatou špičkou a se štíhlým či mírně silnějším podpatkem.

Co se týče horkých letních měsíců, do kanceláře můžete nosit elegantní sandály na podpatku, na klínku nebo s plochou podrážkou. Pokud to váš dress code nepovoluje, můžete si obout alespoň lodičky s otevřenou špičkou nebo patou.